Vægttab kan være hårdt. Opnå din ideal vægt med klinisk bevist hjælp

De fleste mennesker har hørt om kalorier. Kalorieindholdet kan findes på mærkningen af dine fødevarer. Hvordan omregnes kilojoule til kalorier?

Faktisk er der tale om at på grund af voksende fedme problem i samfundet, skal fødevare virksomhederne gøre endnu mere for at gøre forbrugerne opmærksomme på præcis hvor mange kalorier de indtager.
I mange lande uden for USA og Storbritannien, er mad energi målt i form af kilojoule. 1 kalorie = 4,184 kilojoule.

Få det bedste kosttilskud

Hvad er en kalorie?
En kalorie er en energienhed. Teknisk set er en kalorie er den mængde varme, energi, der kræves for at hæve temperaturen af 1 gram vand op til 1 grad celsius.

Når kalorie anvendes til fødevarer, er der faktisk tale om en kilokalorie (1000 kalorier). Men ordet kalorie bruges mest. Målestokken for kalorier giver os en fornemmelse af den potentielle energi, at fødevarer har. Dette kan let beregnes efter følgende formel:

1 gram protein = 4 kalorier
1 gram kulhydrat = 4 kalorier
1 gram fedt = 9 kalorier
1 gram alkohol = 7 kalorier

Derfor kan kalorier beregnes blot ved at kende størrelsen af disse tre byggesten i maden.

Forbrænde kalorier.
Kroppen forbrænder kalorier ved en proces, der kaldes stofskifte. Denne proces bruger enzymer til at nedbryde kulhydrater, fedt og proteiner i materialer, der kan transporteres gennem blodbanen og bruges af celler. Her bliver energien enten anvendt straks eller gemmes til senere. Generelt er kalorier, der er gemt, noget som gemmes som fedt.

Derfor, hvis du forbrænder flere kalorier end du indtager, vil du få vægttab. Hvis du spiser flere kalorier end din krop har brug for, vil du tage på i vægt.

Hvor mange kalorier skal vi bruge?
Når du læser fødevareetiketter, er “Andel af dagligt indtag” variabler baseret på et kalorieindtag på 2000 kalorier pr dag. Naturligvis er dette gennemsnitligt – alle har forskellige behov for kalorier baseret på deres basale stofskifte, mængden af aktivitet og motion, genetisk disposition, og køn (blandt andre).
Mænd har typisk højere kalorieindhold gennemsnit end kvinder.

Basal Metabolic Rate (BMR) er den mængde energi, som kroppen har brug for at fungere under hvile. Denne energi bruges til at holde hjertet i gang, holde krops temperatur, og sørge for at andre organer fungerer. Der er en række formler, som anvendes til at beregne BMR – ofte baseret på din vægt.

Er alle kalorier det samme?
Som en enhed af energi, er en kalorie en kalorie – uanset hvor det kommer fra. MEN – med hensyn til ernæring, kilden til kalorieindhold er vigtig.Skrevet af:
Slanke kategori:
Idealvægt nu? Slankekur og guide
Skriv din mening!
Skriv en kommentar, ellertrackback fra dit eget website
RSS:
Se evt. svar gennem RSS 2.0 feed.
slanketip

Har du lavet denne slankemad? Skriv her, hvad du syntes!